Het laatste nieuws

Bitter goed ontvangen in de media

Geplaatst: 19-06-2013 | Permanente link

Op Crimezone wordt Victoria Farkas' whodunit Bitter gepitcht als 'Baantjer meets Saskia Noort meets Agatha Christie'. Eerder werd het thrillerdebuut op Trefplaats al omschreven als 'een lekker lezend eerste deel van een hopelijk langlopende serie'. Lezen dus!  

Lees verder

'Herinneringen van een denkbeeldig vriendje' genomineerd!

Geplaatst: 03-04-2013 | Permanente link

Het prachtige boek 'Herinneringen van een denkbeeldig vriendje' is genomineerd voor de Diorapthe Jongeren Literatuurprijs 2013.

Lees verder

'Wat doen we met Fred?' al voor de achtste week in de Bestseller 60!

Geplaatst: 25-03-2013 | Permanente link

De geestige thriller 'Wat doen we met Fred?' staat al voor de achtste week in de Bestseller 60 en is nu verkrijgbaar voor maar vijf euro.

'Beishuizen vertelt het met humor, dat is haar kracht.' Trouw

Gevoel van ontzetting door ‘De vertrouwelinge’

Geplaatst: 08-01-2013 | Permanente link

De vertrouwelinge van David R. Gillham kreeg van Claar op Watleesjij.nu maar liefst vier sterren. 'Soms is er een gevoel van ontzetting als ik lees hoe Gillham de gruweldaden van Hitlers brigades weet te verwoorden,' licht ze haar beoordeling toe. 'David R. Gillham schrijft over de vervolgde Joden die niet zozeer als machteloos slachtoffer in beeld worden gebracht maar ook als verzettelijke en vindingrijke burgers. Hij geeft ook aan dat de Duitse bevolking niet altijd één natie is geweest die zich achter Hitler heeft geschaard, er zijn net als Sigrid mensen die hun leven en dat van hun familieleden op het spel hebben gezet.' Benieuwd geworden naar dit ontroerende debuut? Lees hier vast een voorproefje, of lees de rest van de recensie hier.

Lees verder

'Prachtige rampspoed' is 'een boeiende roman'

Geplaatst: 08-01-2013 | Permanente link

Lezeres Janneke Bouwman was onder de indruk van de opvallende roman Prachtige rampspoed van Jamie McGuire. 'Travis en Abby worden prachtig geportretteerd. Krachtig, explosief, hun geheimen verbergend achter een pokerface. Maar McGuire weet ook hun kwetsbaarheid op ontroerende wijze naar voren te brengen. Al met al een boeiende roman,' schrijft ze over het debuut van McGuire. Meer weten over dit boek? Lees hier vast een voorproefje.

Lees verder

Goed en kwaad liggen dicht bij elkaar in De vertrouwelinge

Geplaatst: 03-12-2012 | Permanente link

'Dit boek trekt je diep in de schizofrenie van een oorlog,' schrijft Plato op Infoteur.nl over de prachtige oorlogsroman De vertrouwelinge. 'Hoe dicht liggen goed en kwaad bij elkaar. En hoe gevaarlijk is het om iemand in oorlogstijd te vertrouwen. [...] Het boek komt op gang als een ouderwetse stoomlocomotief, maar neemt allengs de vaart aan van een sneltrein en neemt je mee naar de apotheose; een indrukwekkend einde.' Benieuwd geworden naar dit ontroerende debuut van David R. Gillham? Lees hier vast een voorproefje, of lees de rest van de recensie hier.

Lees verder

Nu in de winkel: De vertrouwelinge

Geplaatst: 19-11-2012 | Permanente link

Vanaf deze week ligt De vertrouwelinge, het ontroerende debuut van David R. Gillham, in de boekhandels. Dit prachtige oorlogsverhaal speelt zich af in het Berlijn van 1943; de stad is verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Hausfrau Sigrid Schröder lijkt de perfecte soldatenvrouw, maar wanneer ze ongewild betrokken raakt bij de illegale activiteiten van haar buurmeisje Ericha, wordt de oorlog ook voor haar steeds grimmiger. Als de mysterieuze en charmante Egon ook steeds meer invloed op haar krijgt, moet Sigrid plotseling angstaanjagende keuzes maken die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengen. Benieuwd naar deze romantische en spannende roman? Lees hier een voorproefje, of bekijk hier het filmpje waarin auteur David R. Gillham meer vertelt over zijn debuut.

Over Mistral

Uitgeverij Mistral heeft een zeer gevarieerd aanbod van fictie en een bonte mix van schrijvers. Wat onze mooie boeken kenmerkt, is dat het goed vertelde, goed geschreven verhalen zijn. Het kan een meeslepende familiegeschiedenis zijn, maar ook een klassieke whodunnit, filmische comedy of literaire roman. Bestsellerauteurs als Daphne Deckers, Victoria Farkas, Tineke Beishuizen en Patricia Snel geven het Nederlandse fonds van Mistral een sterk karakter. Daarnaast zoeken we ver over de landsgrenzen naar goede vertellers met verhalen die je raken. De boeken van Kathryn Stockett, Edmund de Waal en David R. Gillham zijn stuk voor stuk boeken die waarmaken waar wij in geloven: kwaliteit van begin tot eind.
Lees verder

Volg Mistral

Uitgeverij Mistral is ook te volgen op de volgende social media.

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter