Het laatste nieuws

Franse internethit verschijnt in september bij Mistral

Geplaatst: 09-07-2013 | Permanente link

In september verschijnt bij Mistral de titel Gelukkige mensen lezen en drinken koffie. Schrijfster Agnès Martin-Lugand kon geen uitgever vinden voor haar verhaal en besloot het daarom maar online beschikbaar te stellen. In drie maanden tijd werd haar werk maar liefst 10.000 keer gedownload. Inmiddels is haar werk in Frankrijk ook in boekvorm verschenen en is het aan negen landen verkocht. Lees hier ook een Vlaams artikel over de succesformule van Martin-Lugand.

http://www.knack.be/nieuws/boeken/nieuws/gelukkige-mensen-lezen-en-drinken-koffie-de-succesformule-van-agnes-martin-lugand/article-4000319795668.htm

Beishuizen werkt aan vervolg Wat doen we met Fred?

Geplaatst: 26-06-2013 | Permanente link

Tineke Beishuizen schrijft momenteel aan het afzonderlijk te lezen vervolg op het zeer succesvolle Wat doen we met Fred?, waarvan maar liefst 20.000 exemplaren werden verkocht. De vrouwen van Fred wordt weer net zo humoristisch en spannend als het eerste deel en zal in april 2014 verschijnen.

De nieuwe aanbieding staat online

Geplaatst: 20-06-2013 | Permanente link

Dit najaar komt Mistral met een bescheiden, maar gevarieerd aanbod aan titels. Een mix van vaste Mistralauteurs, talenten van over de grens en een veelbelovende Nederlandse debutante. Nieuwsgierig? Ga naar: http://uitgeverijmistral.nl/najaar/

Bitter goed ontvangen in de media

Geplaatst: 19-06-2013 | Permanente link

Op Crimezone wordt Victoria Farkas' whodunit Bitter gepitcht als 'Baantjer meets Saskia Noort meets Agatha Christie'. Eerder werd het thrillerdebuut op Trefplaats al omschreven als 'een lekker lezend eerste deel van een hopelijk langlopende serie'. Lezen dus!  

Lees verder

'Herinneringen van een denkbeeldig vriendje' genomineerd!

Geplaatst: 03-04-2013 | Permanente link

Het prachtige boek 'Herinneringen van een denkbeeldig vriendje' is genomineerd voor de Diorapthe Jongeren Literatuurprijs 2013.

Lees verder

'Wat doen we met Fred?' al voor de achtste week in de Bestseller 60!

Geplaatst: 25-03-2013 | Permanente link

De geestige thriller 'Wat doen we met Fred?' staat al voor de achtste week in de Bestseller 60 en is nu verkrijgbaar voor maar vijf euro.

'Beishuizen vertelt het met humor, dat is haar kracht.' Trouw

Gevoel van ontzetting door ‘De vertrouwelinge’

Geplaatst: 08-01-2013 | Permanente link

De vertrouwelinge van David R. Gillham kreeg van Claar op Watleesjij.nu maar liefst vier sterren. 'Soms is er een gevoel van ontzetting als ik lees hoe Gillham de gruweldaden van Hitlers brigades weet te verwoorden,' licht ze haar beoordeling toe. 'David R. Gillham schrijft over de vervolgde Joden die niet zozeer als machteloos slachtoffer in beeld worden gebracht maar ook als verzettelijke en vindingrijke burgers. Hij geeft ook aan dat de Duitse bevolking niet altijd één natie is geweest die zich achter Hitler heeft geschaard, er zijn net als Sigrid mensen die hun leven en dat van hun familieleden op het spel hebben gezet.' Benieuwd geworden naar dit ontroerende debuut? Lees hier vast een voorproefje, of lees de rest van de recensie hier.

Lees verder

Over Mistral

Uitgeverij Mistral heeft een zeer gevarieerd aanbod van fictie en een bonte mix van schrijvers. Wat onze mooie boeken kenmerkt, is dat het goed vertelde, goed geschreven verhalen zijn. Het kan een meeslepende familiegeschiedenis zijn, maar ook een klassieke whodunnit, filmische comedy of literaire roman. Bestsellerauteurs als Daphne Deckers, Victoria Farkas, Tineke Beishuizen en Patricia Snel geven het Nederlandse fonds van Mistral een sterk karakter. Daarnaast zoeken we ver over de landsgrenzen naar goede vertellers met verhalen die je raken. De boeken van Kathryn Stockett, Edmund de Waal en David R. Gillham zijn stuk voor stuk boeken die waarmaken waar wij in geloven: kwaliteit van begin tot eind.
Lees verder

Volg Mistral

Uitgeverij Mistral is ook te volgen op de volgende social media.

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter